رئیس سازمان توسعه تجارت:

صادرات ایران به ترکیه ۱۲۱ درصد افزایش یافت

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: صادرات به کشورهای همسایه از لحاظ وزن و ارزش کالا افزایش یافته است و به سراغ صادرات کالا با ارزش افزوده بیشتر رفته ایم.

صادرات ایران به ترکیه ۱۲۱ درصد افزایش یافت

به گزارش زنهار، رئیس سازمان توسعه تجارت در برنامه ثریا شبکه یک به سوالات زیر در خصوص  وضعیت صادرات کشور پاسخ داد.

وضعیت صادرات کشور به چه صورتی است؟

آقای پیمان پاک: میزان صادرات ما از لحاظ وزن و ارزش کالا رشد داشته است و اکنون به سراغ کالاهایی با ارزش افزوده بیشتر رفته ایم. همچنان واردات اقلام ممنوعه ،متوقف است.

ما حجم قابل توجه ای از آمار صادرات را به سبب مشکلات افغانستان از آمارها حذف کرده ایم.کاهش ارزش لیر و سیاست های ترکیه به عنوان رقیب اصلی ایران در صادرات، مورد بعدی بود که در آمار صادرات اثر گذار بود اما با این وجود شاهد افزایش آمار صادرات بوده ایم.

صادرات به روسیه تا چه میزان افزایش پیدا کرده است؟

پیمان پاک:۲۵ درصد افزایش ارزش و وزن صادرات به روسیه داشته ایم.ممنوعیت هایی که در زمینه صادرات در روسیه به وجود آمد سبب شد که ما اقدامات خوب و پیشرفت مناسبی داشته باشیم.

در رابطه با چین آمار صادرات آیا افزایشی بوده است؟

پیمان پاک: چین بیشترین وارداتی که دارد مواد خام است به دنبال صادرات پیشرفته تری هستیم اولویت صادرات مواد پتروشیمی و خرده فروشی است که سبب افزایش ارزش افزوده و وابستگی بازارها می شود ما در کشور چین این را دنبال می کنیم.

در کشورهای مختلف مانند عمان ، روسیه و دیگر کشورهابه دنبال پخش مویرگی در کشور ها و فروشگاه های زنجیره ای هستیم.

آیا صادراتمان به کشور اندونزی رشد داشته است؟

پیمان پاک: تجارت با کشور اندونزی با توجه به همسویی که با ایران دارد بسیار روند امید بخش دارد. ما در زمینه صادرات با این کشور رشد حدود ۱۰۰ درصدی را داشته ایم . یک سری کریدور هایی در این کشور ها داریم که در آینده به ما کمک خواهد کرد.

اکنون ما قرنطینه گیاهی و کشاورزی با برخی کشور ها را نداریم اما در حال راه اندازی هستیم.

آیا این رشد ها قابل توجه است؟

پیمان پاک: این رشد ها در مراحلی است که زیر ساخت ها را هنوز کامل نکرده ایم ما توان قابل توجه ای در صادرات ماسک، ونتیلاتور و موارد دیگر داشته ایم اما محدویت هایی وجود داشت که مرتفع شده است.

صادرات ما به ازبکستان چگونه بوده است؟

پیمان پاک: ۲۰۰ درصد صادرات به ازبکستان رشد داشته است این رشد در زمینه رشد وزنی و تجاری بوده است در بحث توسعه ترانزیت و انتقال کالا در حال مذاکره هستیم .با کشورها توافق برای نمایشگاه ها امضا کرده ایم.

در رابطه با ترکمنستان صادرات چگونه است؟

پیمان پاک :۱۶۲ درصد رشد صادراتی با ترکمنستان داشته ایم. روابط با ترکمنستان مطلوب شده است و دیپلماسی اقتصادی عملکرد مناسبی داشته است.

چند درصد رشد صادراتی با کشور عمان داشته ایم؟

پیمان پاک: در عمان ۲۰ درصد افزایش وزنی صادرات و ۷۳ درصد رشد ارزشی صادرات داشته ایم.

توافق های خوبی در این کشور در حوزه های مختلف صورت گرفته است. عمان در صادرات خرما با ۷۸ کشور تعرفه صادرات صفر دارد.

در کشور های دیگر صادرات چگونه بوده است؟

پیمان پاک: بزرگ ترین ورزشگاه عراق به دست ایرانیان ساخته و افتتاح خواهد شد. رشد ۸۶ درصد صادرات با کشور سوریه داشته ایم. یکی از مشکلات در سوریه، پرداخت پول است اما این مشکل مرتفع شده است. سوریه در آینده به اتحادیه عرب اضافه خواهد شد.

در کل در حوزه توسعه صادرات، یک بحث رایزن  را داریم و یکی دیگر بخش خدماتی که در هر دو زمینه در حال توسعه هستیم.

در ترکیه یک رشد ۱۲۱ درصدی را در حوزه صادرات داشته ایم. همچنین رشد صادراتی با کشور های دیگر مانند غنا داشته ایم که میزان آن ۱۶۵ درصد افزایش ارزش صادرات و ۷۱ درصدی صادرات وزنی بوده است خطوط ایران خودرو در این کشور مجدد فعال شد.

رشد های صادرات فعلی ناشی از چیست؟

پیمان پاک: این رشد ناشی از دو رویکرد است . در شرایط توافق به بازار های بکر توجه شد و نکته بعد اعتماد به بخش خصوصی است دولت یکسری دلگرمی ها را به  بخش خصوصی داده و آنها بازیگر اصلی هستند.

در الجزایر و لیبی فرصت های خوبی وجود دارد. ۷۵۹ مورد تهاتر را سازمان توسعه و تجارت مدیریت کرده است. تهاتر حجم قابل توجه ای  از تجارت دنیا را دارد.

به نظر شما کدام یک از تحریم های داخلی یا خارجی برای کشور مشکل آفرین تر است ؟

پیمان پاک: یک برنامه برای جهش صادراتی تعریف و الزامات آن را برای تقاط مختلف تعیین کرده ایم. ۹۰ درصد از مشکلات ناشی از خود تحریمی و قوانین نامناسب است.

بحث تهاتر خود عاملی برای توسعه صادرات است.۳۰ درصد از صادرات کشورهای دنیا بر همین اساس تهاتر است.

بسیاری از صادرکنندگان بالقوه هستند نه بالفعل اما اطلاعات مناسبی ندارند و سوالاتی در این حوزه دارند، این افراد برای دریافت اطلاعات باید به کجا مراجعه کنند؟

پیمان پاک: تمرکزی که در بحث سامانه داریم این است که یک سری قراردادهای هوشمند را تنظیم کند. این که از هوش مصنوعی استفاده شود و اطلاعات به فرد دهد نیازمند پیش نیاز هایی است. ما در گام اول بلاکچین را به رسمیت شناخته و پلتفرم پیش نیاز را در چند کشور تست کرده ایم،  باید باگ این سامانه مشخص شود تا گام بعدی برداشته شود. برای تامین مالی آن نیز از بخش خصوصی کمک گرفته ایم.

بحث توسعه شتاب دهنده های صادراتی و انتقال تجارب تجاری در دستور کار است و از آن حمایت می‌کنیم. به دنبال ایجاد هم افزایی هستیم. رویکرد ما این است که صندوق های ضمانت بیایند و ضمانت را به صنایع خرد در بازارهای جدید دهند.

از ۲ رایزن به ۱۰ رایزن رسیده ایم و به دنبال افزایش آن هستیم.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار